Zaterdag 6 oktober 2018

Het tweede uitje van dit seizoen heeft geleid tot een bezoek aan de mooie stad Groningen.
Omstreeks 08.30 uur vertrokken we met de bus, en ons stond een prachtige, zonnige dag met temperaturen rond de 20 graden, te wachten.

We vertrokken met 38 personen in de bus van GeboTours richting Groningen. Chauffeur Albert had er zin in en dit gold ook voor ons.

Om tijd te besparen hielden we deze keer geen uitgebreide koffiestop.
Op de parkeerplaats langs de A28, nabij Wezep, werden wij door Samantha en Erwin getrakteerd op een beker koffie, die in de bus werd gezet.
Heerlijk die verse koffie en thee.

Hooghoudt

Daarna vervolgden we onze rit naar het hoge noorden, waar we om 10.45 uur aankwamen bij distilleerderij Hooghoudt, één van de hoogtepunten van deze dag.
We werden hartelijk ontvangen met een cocktail van Hooghoudt producten, waarna we met een uitgebreide en interessante rondleiding door het bedrijf werden geleid.

Terug in de ontvangstzaal werden we in de gelegenheid gesteld om te genieten van een uitgebreide proeverij van Hooghoudt producten.
Daar werd door eenieder dankbaar gebruik van gemaakt. Menigeen smaakte het bijzonder goed.
Na een uitgebreide uitleg over het ontstaan, producten en werkwijze bij Hooghoudt, werd er dan ook flink ingekocht in het verkooplokaaltje.

Om 13.00 uur vertrokken we naar het ‘Pannenkoekenschip’ in het centrum van Groningen.
Enigszins opgepropt in het ‘vooronder’ werden we voorzien van naturel- en spekpannenkoeken, met diverse extra producten.

Met een volle buik kregen we na afloop nog een uurtje de gelegenheid rond te kijken in het centrum, of heerlijk in het zonnetje te relaxen op een terras.

Voldaan en volop van deze dag genoten, reden wij omstreeks 16.00 uur weer richting Harderwijk. Rond 18.15 uur reden we Drielanden weer binnen,
menigeen met een tas flessen Hooghoudt onder de arm.
Het was wederom een succesvolle dag.

Ab Beuving

Comments are closed.

X